måndag 13 juli 2009

Tripp till Bökeberg!

I Onsdags satte sig jag och min syster på tåget för att ta oss till Bökeberg, Malmö, där EM i reining gick detta år. Tält, sovsäck och trangiakök var nerpackade i en enorm ryggsäck och ett halvt dygn senare klev vi av bussen och skådade denna enorma hästanläggning.
Helgen spenderades mestadels på läktaren för att njuta av vackra hästar, duktiga ryttare och såklart för att hejja på Riettas blivande fästman. (se föregående inlägg)

EM i reining alltså, vilket i sig kan behöva förklaras lite närmare: Ryttaren rider ett förutbestämt mönster. Här ingår galoppombyten, spin (hästen vänder runt med framdelen och stillastående bakben), sliding stops (hästen bromsar hårt med bakbenen), roll-backs (hästen gör ett slidestop, vänder helt om och galopperar tillbaka åt samma håll den kom från) och ryggning. Reining är numera en FEI-gren.

Även en cowhorse cup genomfördes under helgen och inbjudna att tävla var amerikanska Todd Finch och Mark Matson som visade upp en spännande show tillsammans med de svenska entusiasterna såsom Ronny Åman, Inge Överlien och Staffan Nielsen.



Helgen kan sammanfattas med många ord, eller ett: Motivation!



Riktiga cowboys!







Staffan Nielsen i cowhorseklassen.





Magnus Nilsson i cowhorseklassen.



Klicka in och skåda själv!!




http://www.luckyrider.se/site/page.asp?id=147&oid=83





1 kommentar:

  1. OK

    snyggt


    berätta me rom dig själv! =)

    men det kommer väl , du har ju just börjat ;o)

    SvaraRadera