onsdag 30 september 2009

Lilla söta Lilleman!

Vi jobbar vidare, jag och Lilleman!
Härrom dagen lös hoppade jag honom för första gången :)
Jag tänkte han skulle få lugnt skritta över det pyttelilla hindret först så han skulle känna sig trygg... Nog kände han sig trygg allt då han knappt lyfte på fötterna och lyckades riva hela konstruktionen men lugnt skrittade vidare när det slamrade under magen på honom.
Ibland är han en klippa!!
Svårt det här när man börjat tänka tanken på att sälja, man kan liksom inte sluta grubbla.
Jobbar på att vara i nuet och inte lägga värderingar i allt han gör, blir ju en himla press på stackarn annars!
Nej, den som lever får se hur det blir!!
Tills vidare jobbar vi på, vem vet, han kanske blir en stjärna en dag!

1 kommentar:

  1. Ja, slantar ja, henne som du inte hann med, hon kanske helt enkelt mådde gott av att vara själv? En dle har ju inget emot det =) Undrar hur hon hade det innan, vad som blev skillnaden i hennes liv, även om du inte hann med henne, enligt dig själv.

    En del kallar de just trivselprickar också.

    Slantar tror jag kanske kommer från förr, att när hästar auktionerades ut fick de mer pengar för de som hade mer prickar. Dvs många prickar gav många slantar. För det var tecken på att det var en bra arbetshäst (var det ju det handlade mest om då) Och det är klart att en frisk häst håller ju bättre och orkar mer. Frågan är hur stor del det mentala har och det fysiska. Blank och len hårrem kanske har mycket med fysiska att göra, men slantarna kanske även påverkas av mental hälsa. Min har ju många gånger varit i fin fysisk form, varit blank och fin i sitt "tidigare liv" som travhäst i tävling, men han har inte varit speciellt välmående psykiskt med tanke på stressen osv.

    SvaraRadera